Bankrekening openen Duitsland

Hulp bij hypotheken, financieringen en verzekeringen
Hét Nederlandse aanspreekpunt in Duitsland
Alles-in-één financiële aanbod

Bankrekening openen in Duitsland

Het is belangrijk dat je eraan denkt om een lokale bankrekening te openen als je gaat emigreren naar Duitsland. Als je in de grensstreek in Duitsland gaat wonen, is het noodzakelijk een Duitse bankrekening te openen. Jouw vaste lasten worden namelijk van dit Duitse bankaccount afgeschreven. Daarnaast zijn er nog meerdere redenen om een Duits bankaccount aan te maken.

Redenen om je eigen bankrekening te openen in Duitsland

Er zijn meerdere redenen om bij een Duitse bank een rekening te openen. Wanneer je bijvoorbeeld naar Duitsland gaat emigreren zitten hier voor- en nadelen aan. Zo is het verplicht een Duitse bankrekening te openen. Een andere reden kan zijn dat je zaken doet in Duitsland en dat je daarom een zakelijke rekening opent. Wel is het zo dat een rekening altijd door jou zelf moet worden geopend. Er is veel vakjargon waar je mee te maken krijgt als je een keus gaat maken tussen de verschillende banken. Hoewel je in Duitsland ook een bankrekening kunt openen van een Nederlandse bank – denk aan ING of de Rabobank – is het vaak beter om een lokale bank te kiezen als je gaat emigreren, omdat deze beter is toegespitst op de eisen en regels van Duitsland.

Neem contact op voor al jouw vragen

Neem vooral contact met mij op voor al jouw vragen. Ik help je graag en vertel je desgewenst meer over het openen van een bankrekening in Duitsland. Ook voor allerlei andere financiële zaken kun je op mijn hulp rekenen. Je kunt mij telefonisch bereiken via +31 (0)6 46276101

Één aanspreekpunt in Duitsland voor zowel uw hypotheek, verzekeringen, bausparen en vermogensopbouw.