Diensten

Verhuizen naar Duitsland: wat te regelen

Wanneer je op het punt staat te verhuizen naar Duitsland, stel jij jezelf ongetwijfeld de volgende vraag: ‘‘Wat te regelen en te doen om mijn verhuizing in goede banen te leiden?’’ Ik kan hierbij voor de nodige opheldering zorgen. Met mijn Alles-in-1 financieel aanbod, ben ik in staat om voor elke klant oplossingen te bieden die zijn toegesneden op zijn/haar behoeften. Denk hierbij aan vragen over jouw hypotheek, je verzekeringen, je spaarplan (bausparen) en je vermogensopbouw. Er zijn namelijk een hoop verschillende zaken te regelen en te doen als je naar Duitsland gaat verhuizen. Ik kan je hierbij helpen. Zo is er een oplossing voor elke behoefte: dankzij mijn productpartners kan ik mijn klanten een breed scala aan hoogwaardige producten met een goede prijs-kwaliteitverhouding aanbieden, afgestemd op hun individuele woonsituatie. Het antwoord op de vraag “Wat te regelen en te doen als ik naar Duitsland ga verhuizen” vind je hier.

Wie gaat verhuizen naar Duitsland moet weten wat hij of zij op zijn minst dient te regelen

Er zijn een hoop zaken waar je aan moet denken en een hoop dingen te doen als je gaat emigreren naar Duitsland. Maar waar je zeker aan moet denken, is het goed regelen van al je geldzaken. Hieronder kun je alvast lezen wat je op z’n minst moet regelen. 

Financieringen – Hypotheken

De organisatie DVAG, waarvoor ik als zelfstandige ondernemer werkzaam ben, heeft een samenwerkingsverband afgesloten met meerdere banken waaronder: Deutsche Bank, SEB AG, ALLIANZ Global Investors, HypoVereinsbank, DWS Investments en Commerzbank. Jouw financieringsaanvraag wordt voorgelegd bij bovenstaande banken. Samen bespreken en beslissen we welk aanbod voor jou het beste is als je gaat emigreren naar Duitsland, zo weet je van tevoren wat je te wachten staat en wat je moet doen. 

Verzekeringen

Je bent qua verzekeringen zijn er ook een aantal dingen te doen als je gaat emigreren naar Duitsland. In Duitsland zijn een aantal verzekeringen verplicht om af te sluiten, namelijk:

 • KFZ verzekering voor je auto
 • Bouwverzekering
 • Inboedelverzekering
 • Aansprakelijkheidsverzekering
 • Opstalverzekering
 • Glasverzekering
 • (Aangeraden) rechtsbijstandverzekering
 • Zorgverzekering (hangt af van je persoonlijke situatie)

VSP: vermogensbeschermingsbeleid

VSP is jouw optimale allround bescherming. Onze partner AachenMünchener biedt uitstekende allround bescherming voor jouw privévermogen. De componenten zijn perfect op elkaar afgestemd en bieden topprestaties in één pakket. Afhankelijk van de combinatie zijn hoge kortingen mogelijk. Er zijn vele verzekeringen die je kunt aanvragen in Duitsland. Voor deze, maar ook voor andere verzekeringen kan je bij mij terecht:

 • Aansprakelijkheidsverzekering
 • Inboedelverzekering
 • Huisbeglazing
 • Ongevallenverzekering
 • Reisverzekering
 • Verzekering voor huiseigenaren
 • Fotovoltaïsche PLUS
 • Privéaansprakelijkheid
 • Ziektekostenverzekering

 

Bekijk de volgende informatieve video voor meer informatie.

Bausparen

Wat te doen als je een huis wilt kopen, als je gaat emigreren naar Duitsland? Met het product bausparen spaar je een vast bedrag per maand gedurende een vooraf vastgelegde periode. Na afloop van die periode ontvang je, afhankelijk van het aangespaarde bedrag en looptijd, een lening om je hypotheek geheel of gedeeltelijk mee af te lossen. Hierin kan ik meerdere producten aanbieden. Het meest interessante product is het product waarin je gaat sparen voor een laag rentetarief. Je legt vooraf vast voor welk rentetarief je de lening gaat aflossen (momenteel 1.1%). In onze persoonlijke situatie heeft het ertoe geleid dat wij ons huis zes jaar eerder konden afbetalen. Dit betekende voor ons een besparing van € 75.000, -. Graag bereken ik voor jou je mogelijke besparing!

Bankrekening openen

In geldzaken zijn de Duitsers van oudsher conservatiever dan in Nederland. Vele instellingen vertrouwen er bijvoorbeeld op dat hun klanten niet voor het gemak naar een andere bank overstappen - zelfs als dit hen veel geld zal kosten. Rekeninghouders bij veel banken en spaarbanken kunnen dit jaar bijvoorbeeld aanzienlijk hogere tarieven verwachten. De redenen hiervoor zijn het aanhoudend lage rentebeleid van de Europese Centrale Bank en de toegenomen veiligheidseisen als gevolg van de financiële en economische crisis in 2008, die de kostendruk op de banken heeft verhoogd. Ze geven dit vaak door in de vorm van kosten voor accountonderhoud. Als je dat niet wilt accepteren en toch op zoek bent naar een eenvoudige en gratis betaalrekening, overweeg dan om naar Deutsche Bank over te stappen. Klanten van de Deutsche Vermögensberatung profiteren van de exclusieve ZinsKonto Plus, waar een gratis accountbeheer permanent mogelijk is.

Kindergeld

Nederlanders die woonachtig zijn in Duitsland en waarvan beide ouders werkzaam zijn in Nederland, hebben recht op ‘Teilkindergeld’ in Duitsland. Dit houdt in dat de Nederlandse kinderbijslag wordt aangevuld door Duitsland tot het niveau van het Duitse Kindergeld. Samen bekijken we welke situatie voor jou geldt. Wil je weten of je hier recht op hebt, lees dan dit artikel eens.

Stroom en gas

Behoor jij ook tot de meerderheid van de Duitse huishoudens die nog steeds dure elektriciteit of gas van de gemeentelijke nutsbedrijven ontvangt? Door van elektriciteits- en gasaanbieder te veranderen, kun je enkele honderden euro's per jaar besparen. Wij organiseren de verandering voor jou met de hulp van onze partner TeleSon. Dit doen we snel, ongecompliceerd en gegarandeerd zonder onderbreking van jouw elektriciteits- en gastoevoer.

In vijf stappen naar een vertrouwensrelatie

Hoe ik mijn consultgesprekken aanpak? Ik probeer de juiste vragen te stellen en goed te luisteren naar jouw antwoorden. Ik laat je vertellen over je persoonlijke doelen, mogelijkheden en bestaande contracten. Hierop voortbouwend, ontwikkel ik een op maat gemaakt concept voor al jouw financiële kwesties, zoals een hypotheek, verzekeringen, bausparen en je vermogensopbouw. Dit doe ik in vijf stappen:

1. Analyse: ik leg de actuele situatie vast. 2. Planning: Ik werk je wensen en doelen uit. 3. Advies: Ik geef een persoonlijk advies, afgestemd op jouw wensen en doelen. 4. Reactie: Ik maak een realisatie van jouw vermogensplanning. 5. Partnership: Ik blijf jouw partner, je leven lang.

Neem contact op voor al je vragen

Ik als jouw financieel adviseur zie mijzelf als een levenslange metgezel van jou als klant wanneer het gaat om jouw financiën. Dus mocht je nog vragen hebben over wat er te regelen en te doen is, voordat je naar Duitsland kunt verhuizen, bel mij dan op +31 (0)6 46276101. Ik leg graag alles uit over wat je moet regelen als je gaat verhuizen naar Duitsland

Één aanspreekpunt in Duitsland voor zowel uw hypotheek, verzekeringen, bausparen en vermogensopbouw.