Kindergeld Duitsland

Hulp bij hypotheken, financieringen en verzekeringen
Hét Nederlandse aanspreekpunt in Duitsland
Alles-in-één financiële aanbod

Kindergeld in Duitsland

Kindergeld in Duitsland is wat kindertoeslag is in Nederland. Helaas heb je als Nederlander niet zomaar recht op kindergeld in Duitsland. Waar je wel recht op hebt is ‘Teilkindergeld’. Dit is een regeling die de kindertoeslag aanvult tot het niveau dat de mensen in Duitsland aan kindergeld krijgen. 

Wanneer heb je recht op kindergeld in Duitsland?

Als jouw kind jonger is dan achttien jaar, dan kun je kindergeld aanvragen in Duitsland. Is het zo dat je nog kindertoeslag krijgt in Nederland? In dat geval heb je geen recht op het volledige bedrag. Ook als jouw kinderen tussen de achttien en de vijfentwintig jaar zijn, is het mogelijk om kindergeld te krijgen. In Duitsland gelden namelijk andere regels dan in Nederland. Het is namelijk zo dat je nog wel recht hebt op kindergeld als jouw kind:

  • Nog op school zit
  • Praktijkonderwijs volgt
  • Een vrijwillig sociaal of ecologisch jaar doet
  • Werkeloos is, maar wel beschikbaar is voor de arbeidsmarkt (dit is tot eenentwintig jaar)

Neem voor al je vragen contact op met mij

Zijn er nog dingen onduidelijk of zoek je hulp om kindergeld aan te vragen in Duitsland? Of wil je graag een bankrekening openen, zodat je het geld kan sparen voor je kind? Dan kun je mij het beste bellen via +31 (0)6 46276101. Zo kan ik jou alvast het een en ander uitleggen. Indien gewenst maken we meteen een afspraak, zodat we er samen voor kunnen gaan zitten. Ik kan je eventueel ook met een van mijn andere diensten verder op weg helpen.

SCHADEMELDINGEN

CONTACTGEGEVENS

Dvag vermögensberator
Martin-Speel-Straße 4 52531 
Übach-Palenberg (Duitsland)
(Dit is geen bezoekadres)

Één aanspreekpunt in Duitsland voor zowel uw hypotheek, verzekeringen, bausparen en vermogensopbouw.