Verhuizen naar Duitsland zorgverzekering

Hulp bij hypotheken, financieringen en verzekeringen
Hét Nederlandse aanspreekpunt in Duitsland
Alles-in-één financiële aanbod

Verhuizen naar Duitsland: wat doe ik met mijn huidige zorgverzekering?

Als je gaat verhuizen naar Duitsland, is het belangrijk om een goede zorgverzekering af te sluiten. Maar het begint er natuurlijk mee dat je eerst jouw huidige zorgverzekering stopzet. Als je gaat emigreren, moet je dit doorgeven aan je zorgverzekering. Zij zullen jouw huidige zorgverzekering stopzetten zodra je daadwerkelijk gaat verhuizen naar Duitsland.

Verhuizen naar Duitsland: hoe regel je jouw nieuwe zorgverzekering?

Allereerst kun je ervoor kiezen om je met jouw partner te laten meeverzekeren. Maar dan moet je wel een geregistreerd partnerschap hebben. Mocht dit niet het geval zijn, kies er dan voor om een particuliere of vrijwillige ziektekostenverzekering te nemen. Deze kun je bij elke gewenste zorgverzekering aanvragen. Ben je aangemeld? Dan heb je recht op de zorg die je nodig hebt. Net als in Nederland moet je in Duitsland ook een eigen bijdrage betalen. Hoe hoog dit bedrag is, is geheel afhankelijk van jouw leeftijd en de gekozen risicodekking.

Neem voor al jouw vragen contact op

Wil je meer weten over het aanvragen van een zorgverzekering voordat je gaat verhuizen naar Duitsland? Bel mij dan op +31 (0)6 46276101 met al jouw vragen. Ik kan je alles vertellen over het regelen van een zorgverzekering en alle anderen zaken die je moet weten als je gaat verhuizen naar Duitsland. 

SCHADEMELDINGEN

CONTACTGEGEVENS

Dvag vermögensberator
Martin-Speel-Straße 4 52531 
Übach-Palenberg (Duitsland)
(Dit is geen bezoekadres)

Één aanspreekpunt in Duitsland voor zowel uw hypotheek, verzekeringen, bausparen en vermogensopbouw.