Wonen in het grensgebied Duitsland

Hulp bij hypotheken, financieringen en verzekeringen
Hét Nederlandse aanspreekpunt in Duitsland
Alles-in-één financiële aanbod

Wonen in het grensgebied van Duitsland

Ga je binnenkort wonen in het grensgebied van Duitsland? Dan heb je geluk dat de huizenprijzen in Duitsland een stuk lager liggen dan in Nederland. Ook de prijzen van levensmiddelen en andere huishoudelijke producten liggen lager dan in Nederland. Bij een verhuizing naar Duitsland komt echter wel veel kijken. Ik kan je daarbij helpen. Zo heb je één aanspraakpunt voor onder andere jouw hypotheek en verzekeringen.

De voordelen van wonen in het grensgebied in Duitsland

Het grootste voordeel van wonen in de grensstreek van Duitsland is dat de huizen er, zoals eerder benoemd, goedkoper zijn. Bovendien is het woongenot groter, omdat de wijken ruimer opgezet zijn. Wil je een huis (laten) bouwen? Er is nog voldoende bouwgrond en er mag gebouwd worden naar eigen inzicht. Daarnaast kun je, als je in de grensstreek van Duitsland gaat wonen, nog makkelijk op en neer naar Nederland om achtergebleven vrienden en familie op te zoeken. Als je in het grensgebied van Duitsland gaat wonen, ben je namelijk in een mum van tijd weer terug in Nederland. Wonen in de grensstreek betekent ook dat je rekening moet houden met de gebruiken van Duitsland. Ontdek de voor- en nadelen van wonen in het grensgebied van Duitsland, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen. Zo is bijvoorbeeld ook de zorgverzekering net weer anders geregeld dan in Nederland.

Wat je niet moet vergeten te regelen

Als je inwoner bent van de EU heb je het recht om naar Duitsland te verhuizen. Ook als je in de grensstreek gaat wonen moet je dit doorgeven. De gemeente zal jouw aanvraag aan de Duitse Dienst voor Vreemdelingenzaken doorgeven. Na ongeveer drie maanden kun je bij hen op gesprek komen. Hier moet je een aantal zaken mee naartoe nemen. Overhandig deze zaken en je krijgt jouw verblijfsvergunning mee.

  • Een geldig paspoort
  • Eén pasfoto (per gezinslid)
  • Bewijs van inkomen
  • Bewijs van ziektekostenverzekering

Heb je nog vragen over het wonen in het grensgebied in Duitsland?

Als je nog vragen hebt over het wonen in het grensgebied van Duitsland en Nederland, dan neem je contact met mij op via +31 (0)6 46276101. Ook voor anderen diensten ben ik te bereiken. Ik help jou graag met alle zaken rondom verhuizen naar Duitsland.

SCHADEMELDINGEN


CONTACTGEGEVENS

Dvag vermögensberator
Martin-Speel-Straße 4 52531 
Übach-Palenberg (Duitsland)
(Dit is geen bezoekadres)

Één aanspreekpunt in Duitsland voor zowel uw hypotheek, verzekeringen, bausparen en vermogensopbouw.