Wonen in het grensgebied Duitsland

Hulp bij hypotheken, financieringen en verzekeringen
Hét Nederlandse aanspreekpunt in Duitsland
Alles-in-één financiële aanbod

Wonen in het grensgebied van Duitsland

Als u wilt gaan wonen in het grensgebied in Duitsland zijn er een hoop dingen die u moet regelen. Toch brengt het ook een hoop voordelen met zich mee. Zo zijn de huizenprijzen een stuk lager dan in Nederland. Ook de prijzen van levensmiddelen en andere huishoudelijke producten liggen lager dan in Nederland. Ik help u graag met het regelen van alle zaken. 

De voordelen van wonen in het grensgebied in Duitsland

Het grote voordeel van het wonen in de grensstreek in Duitsland is dat de mensen over het algemeen erg vriendelijk zijn. Daarnaast kan je als je in de grensstreek van Duitsland gaat wonen, nog makkelijk op en neer naar Nederland om achtergebleven vrienden en familie op te zoeken. Als u in het grensgebied van Duitsland gaat wonen, bent u namelijk in mum van tijd weer terug in Nederland. Als u in de grensstreek in Duitsland gaat wonen moet u rekening houden met bepaalde gebruiken. Zo is het in Duitsland geen schande.  Daarnaast is ook de zorgverzekering is het net weer anders geregeld dan in Nederland.

Dingen die je moet regelen

Als u inwoner bent van de EU heeft u het recht om naar Duitsland te verhuizen. In uw geval heeft u inkomsten nodig uit werk wat u in Nederland of Duitsland verricht. De gemeente zal uw aanvraag aan de Duitse Dienst voor Vreemdelingenzaken doorgeven. Na ongeveer drie maanden kunt u bij hen op gesprek komen. Hier moet u een aantal zaken mee naartoe nemen. Overhandig deze zaken en u krijgt uw verblijfsvergunning mee

  • Een geldig paspoort
  • Eén pasfoto (per gezinslid)
  • Bewijs van inkomen
  • Bewijs van ziektekostenverzekering

Heeft u nog vragen over het wonen in het grensgebied in Duitsland?

Als u nog vragen heeft over het wonen in het grensgebied tussen Duitsland en Nederland, dan neemt u contact met ons op via 31 (0)6 46276101. Ook voor anderen diensten zijn wij te bereiken. Ik  help u graag met alle zaken rondom verhuizen naar Duitsland. 

SCHADEMELDINGEN

CONTACTGEGEVENS


Dvag vermögensberator
Martin-Speel-Straße 4 52531 
Übach-Palenberg (Duitsland)
(Dit is geen bezoekadres)

Één aanspreekpunt in Duitsland voor zowel uw hypotheek, verzekeringen, bausparen en vermogensopbouw.