Ziektekostenverzekering Duitsland

Hulp bij hypotheken, financieringen en verzekeringen
Hét Nederlandse aanspreekpunt in Duitsland
Alles-in-één financiële aanbod

Ziektekostenverzekering Duitsland

Als je gaat emigreren naar Duitsland is het belangrijk om dit aan jouw Nederlandse ziektekostenverzekering door te geven, zodat zij weten dat je naar Duitsland gaat verhuizen. Zo zorg je ervoor dat je wordt geregistreerd bij het CAK. Aan het CAK betaal je een bijdrage, waardoor je toch verzekerd bent in Duitsland. Als je in Nederland blijft werken, zal jij je moeten aansluiten bij een Nederlandse zorgverzekering.

Een ziektekostenverzekering afsluiten in Duitsland

Als je een ziektekostenverzekering wilt afsluiten in Duitsland, kun je ervoor kiezen om je partner mee te laten verzekeren. Ben je alleenstaand of is jouw partnerschap niet geregistreerd? Kies er dan voor om je bij een vrijwillige of particuliere ziektekostenverzekering aan te sluiten. Via de ziektekostenverzekering die je kiest, krijg je een elektronische gezondheidskaart. Dit is een pasje waarmee je aantoont dat je in Duitsland een vergoeding kunt krijgen voor medische zorg. Afhankelijk van de ziektekostenverzekering die je hebt, moet je ook een eigen bijdrage betalen. Hoe hoog dat bedrag is, hangt af van je leeftijd en de gekozen risicodekking.

Heb je nog vragen over de ziektekostenverzekering in Duitsland?

Heb je nog vragen over een ziektekostenverzekering of wilt je graag meer weten over hoe de medische zorg werkt in Duitsland? Neem dan contact op met mij. Ik leg je graag alles uit wat je moet weten over ziektekostenverzekeringen en andere financiële zaken in Duitsland. Je kunt mij bereiken via +31 (0)6 46276101.

SCHADEMELDINGEN

CONTACTGEGEVENS

Dvag vermögensberator
Martin-Speel-Straße 4 52531 
Übach-Palenberg (Duitsland)
(Dit is geen bezoekadres)

Één aanspreekpunt in Duitsland voor zowel uw hypotheek, verzekeringen, bausparen en vermogensopbouw.